GLEDATE ARTIKAL U MULTIMEDIA MUSIC SHOPU

RASPRODATO!!!

BLOCK OUT

Godina sirotinjske zabave

Format: CD
Datum: 2004-04-24
Žanr: Rock
Katalog: Multimedia Records
RASPRODATO

Sadržaj:


Telenor Muzika digital download

1. Veži me
2. Elektroliza
3. Vertikalno gledano
4. Trenje
5. Gledam kao
6. Manastir
7. Kad hodam
8. Čarobni akord
9. Godina sirotinjske zabave
10.SDSS
11.Poštar
12.Nedostupna polja
13.Sekira
14.Ka zelenoj obali
15.Tri korne penal

BLOCK OUT: Miljko, Mita, Trle, Balac, Nikola
Svirali i pevali sa nama:
Danilo Pavicevic - gitare (1,5,7,13,14), vokal (1,2)
Aleksandar Radosavljevic - gitare (8,15), vokal (1,2,5)
Acika Logoped - udaraljke (5)
Rodoljub Stojanovic - udaraljke (5)
Vladimir Lešic - udaraljke (8,13)
Miša Savic Mipi - klavijature (4)
Đura Svarog - vokal (9)
Nebojša Zulfikarpasic Keba - gitara (15)
Zoran Antonijevic - vokal (8,10,12,14)
Nemanja Popovic - vokal (10,12)
Dragoljub Markovic - vokal (14), klavijature (7,14)

Snimljeno u studiju "Akademija" u periodu od maja '95 do jula '96.
Producent i snimatelj: Aleksandar Radosavljevic
Asistent producenta: Danilo Pavicevic
Snimatelj i koproducent (SDSS, Trenje i Nedostupna polja): Škopelja Dejan
Dizajn omota: Milutin Jovancic
Muzika i tekstovi: Nikola Vranjkovic
Izvrsni producent: Rodoljub Stojanovic
Postprodukcija: Aleksandar Radosavljevic, Ivan Brusic, Velja Mijanovic
Prepress: Sub Rock Art
Elektroliza (korišcen glas Gordana Paunovica), Manastir (Nirvana, Hüsker Du, Željko Šašic??), Vertikalno gledano ("Hodanje je stvar navike, samo prostacka konvencija. - Svetislav Basara), Sekira ("Nije umro no se ucutio." - iz epske narodne pesme "Mali Radojica").
Dobrovoljni davaoci opreme:
Danilo, Tanasko, Žika (Žulijan), Keba, Bekti, Marko Tomic, Đura (Svarog), Baki Krle, Roda, Skaf, Ivan Brusic, Aca Mitrovic, Vicko, Toma, Skopi, Dmile, Vlada (tom-tom), Leša, Mali Neša, Sodža, Shava, Miki
Hvala osoblju studija "Akademija": Rodi, gos-n Bobi, Leši, gospoda Miri i Mici.
Snimanje pesama SDSS i Trenje pomogla emisija "Mikrofonija" Radio Indeksa (Mica + Šarac)
Hvala svima koji su nam pomogli

Preuzeto sa BLOCK-OUT.net

Izdanje/distribucija u Hrvatskoj: Aquarius Records
Izdanje/distribucija u Sloveniji: Multimedia Records


Press:
U proslom broju "XZ" magazina, Nikola Vranjkovic je sve objasnio: ko su, sta su i zbog cega su Block Out ono sto jesu. Povod za taj razgovor bio je, naravno, ovaj CD - prvi u karijeri grupe Block Out, ploca koja sa svojih 15 pesama i trajanjem od 74:35 minuta ilustrativno govori o mega-ambicijama koje su, recimo, imali Metallica kada su snimali svoj Black Album. Ovo poredjenje, ma kako blesavo izgledalo, u funkciji je idelologije koju Block Out gaji: oni definitivno jesu negde na granici hard-metal-core definicije, ali otvoreni za svaku vrstu zanrovskog spektakla koji bi njihovu muzicku strukturu prosirio na sto sto zanimljiviju rock sliku, sto se, recimo, proverava u epic-tragediji Trenje u kojoj je mracna ispovest s gradskih ulica uglazbljena u monotono-depresivnu matricu (bas, bubanj, distorzivne gitare) ili u naslovnoj pesmi Godina sirotinjske zabave (8:13), koja svojim tempom, resenjima i darkerskim pesimizmom bolje reflektuje dah uporpascene Srbije nego stotine eseja na istu temu.

Uopste i posebno, Block Out krenuli su u citav projekat tako ambiciozno, kao da je u pitanju biti ili ne biti, sad ili nikad, CD ili propast. Tu tenziju lako je prepoznati u vrlo kultivisanim i smislenim aranzmanima, produkciji i tehnicki savrsenom snimku (studio "Akademija"), kakav se bas cesto ne srece na ovim prostorima. Iz takve ozbiljne percepcije stvarnosti i mahnite zelje da naprave album kakav se do sada ovde nije pojavio - Block Out nisu cinili klasicne greske: nisu, recimo, na album trpali sve sto im se (slucajno) ucinilo dobrim, nisu podlegli histeriji da od ploce naprave komercijalnu tortu, nisu, zatim, pesmama probali da prodaju direktne politicke pamflete nego su, vestim tekstovima, slikama i kadrovima - uspeli da uhvate trenutak koji autenticnoscu prizora portretise ovu 1996. godinu (Sekira, Postar, Ka zelenoj obali).

Kombinujuci akustiku, hard-core rifove, senzualni vokal na granici klasicnog muskog orgazma i kvazipoeziju (najbolji primer: Carobni akord), Block Out su uspeli u nekoliko stvari: da sebe predstave kao vrlo ozbiljnu (i znacajnu) srpsku grupu, da snime jedan od najboljih 10 albuma ove godine u Srbiji, i, konacno, da se kandiduju za jedan od bendova na koje se s razlogom ozbiljno/najozbiljnije mora racunati narednih sezona. Album Godina sirotinjske zabave, da se razumemo, nije bez mana; Block out jos moraju da jasnije definisu svoj zvuk, moraju da se oslobode pateticne afektacije i da, konacno, s vise opustenosti rade u studiju; valja im da sto pre krenu na koncerte gde ce vecina ovih pesama dobiti sasvim novu odezdu.

Ukratko, jedan od nezaobilaznih albuma 1996. godine; odlican omot i informativan booklet tu su da dokazu da je rec o projektu koji racuna na duze staze, a koji se ne zadovoljava instant-komplimentima. U svakoj od varijanti, Block Out vredi podrzati; neko ko na takav nacin secira drustveno tkivo Srbije, ko od pesme pravi inteligentnu poruku sa smislenom informacijom i prepoznatljivom (srpskom) emocijom - (najmanje) zasluzuje ocenu...

Petar Lukovic, XZabava

(OSTALI) ALBUMI I ARTIKLI OVOG AUTORA U PONUDI:

Trenutno gledate album: Godina sirotinjske zabave


BLOCK OUT DVD


Block Out

Cena: 999 dinaraBLOCK OUT CD


Ako imaš s kim i gde

Cena: 650 dinaraBLOCK OUT CD


San koji srećan sanjaš sam

Cena: 599 dinara
PREDSTAVLJAMO

WWW.FMPORTAL.RSONLINE Kupovina

  • Najpovoljnije cene
  • Dostava na kucnu adresu brzom poštom
  • Posebne pogodnosti za veleprodaje

hosted by WEBHOSTINGSRBIJA Validation:Valid CSS! Valid HTML 5.0