GLEDATE ARTIKAL U MULTIMEDIA MUSIC SHOPU

RASPRODATO!!!

ATHEIST RAP

Osveta Crnog Gonzalesa

Format: CD
Datum: 2005-03-21
Žanr: Rock
Katalog: Multimedia Records
RASPRODATO

Sadržaj:


Telenor Muzika digital download

AKCIJA - izdanje sa popustom!

01. Pritilend
02. Igraš grubo
03. Elit luk i voda
04. Revanšizam
05. Nivo
06. Kriminalna stvar
07. Lopovi i žace
08. Bojbing
09. Delfin
10. Palija
11. Dve žetve godišnje
12. Dopler dub
13. Blues Južne pruge

Izdanje/distribucija u Hrvatskoj: Aquarius Records
Izdanje/distribucija u Sloveniji: Multimedia Records

Press:
Kako smo samo naivno mislili da će i domaćem rocku svanuti, da će bendovima biti omogućeno da vežbaju, sviraju, stvaraju, objavljuju.... Nakon svega, ponovo na margini, čekaju na red. Da vidimo, mediji lepo kažu ovako: političari, stranke, lideri, ekonomija, finansije, sudovi, političari, lideri, finasije, stranke, vremenska prognoza, političari… Domaća rock 'n' roll scena (u najširem smislu) nikad nije bila u većoj apatiji. Što, izgleda, nikog više i ne uzbuđuje.

Objavljivanjem ploče Osveta Crnog Gonzalesa, novosadski punk-rock sastav Atheist Rap svima baca rukavicu (pljuje!) u lice. SVI su na meti oštrih tekstova i NIKO nije pošteđen, pa ni ONI sami. Njihove prepoznatljive finte na ovoj ploči su potpuno zrele. Oni koji nisu bili ljubitelji šarmantno duhovitih – ali, ruku na srce, često i prenapornih singlova sa predhodnih albuma - ovde će biti prijatno iznenađeni odmerenošću i balansom koji je ostvaren prvenstveno u tekstovima.

Osveta Crnog Gonzalesa govori o svemu onome o čemu svaki naš prosečan čovek misli. Preslušavanje dođe kao neka vrsta psihoterapije , pa vam je posle kudikamo lakše. Ali, učinak nije dužeg roka trajanja: za boljitak je potrebno složiti još mnogo kockica. One su često razbacane, neke su zauvek polomljene, a neke skrivene u džepovima skupih odela. Nemaština prouzrokuje oštrenje misli i čula, pa su AR ponovo u akciji, direktno podsećajući na važnost glasa i stava. Kao ne tako davno, tokom turneje Vreme je, izađi na crtu.

Da li je vreme za neki novi prevrat – pitanje je koje u kontekstu lebdi nad ovim izdanjem. I bend ima odgovor, jasan i glasan. Dinamična punk svirka, veseli aranžmani, ironični i duhoviti tekstovi čine okosnicu Crnog Gonzalesa, imaginarnog lika sa bukleta CD-a. Nikad dosta hleba i igara, a on je naivno rešen da jednim molotovljevim koktelom sve to prekine.

Možda, za promenu, ovo izdanje treba poslati na adresu svih srpskih političkih faktora (kao i onih koji misle da to jesu), sa molbom da ga preslušaju više puta i svoje mišljenje pošalju u javnost kroz dnevnu štampu. Teško da bi se snašli. Verovatno bi i to iskoristili za sopstvenu promociju, ali bi negde sigurno shvatili ozbiljnost njegovog sadržaja.

Uroš Milovanović, POPBOKS.com

(OSTALI) ALBUMI I ARTIKLI OVOG AUTORA U PONUDI:

Trenutno gledate album: Osveta Crnog Gonzalesa


ATHEIST RAP DVD


Live In KST

Cena: 599 dinara
PREDSTAVLJAMO

WWW.FMPORTAL.RS2022-04-20

Milan Milosavljević - Burda, beogradski kompozitor i Vladimir Đurić - Đura, popularni muzičar i kompozitor ...

2022-02-25

Slobodan Boda Ninković i Jovica Tišma objavili su još jedan sjajan album - Mala prodavnica ...PREDSTAVLJAMO VAM AUTORA

TOM WAITS

- USA


PREDSTAVLJAMO CD IZDANJE

Cena: 1799 dinara

PREDSTAVLJAMO DVD IZDANJE

Cena: 1999 dinara


ONLINE Kupovina

  • Najpovoljnije cene
  • Dostava na kucnu adresu brzom poštom
  • Posebne pogodnosti za veleprodaje

hosted by WEBHOSTINGSRBIJA Validation:Valid CSS! Valid HTML 5.0